Kakaowy Koktajl

Kakaowy koktajl z bananem (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru)

Oto przepis na doskonały KOKTAJL. Jest bardzo szybki i prosty … a w smaku wręcz WYŚMIENITY!

Doskonały na pierwsze lub drugie śniadanie, jako przekąska lub odżywka przed treningiem. 

Masło w przepisie wydobywa głębię smaku oraz dodaje kaloryczności, więc idealnie sprawdzi się kiedy zechcesz przygotować lekki, pełnowartościowy posiłek. W przepisie wersji FIT omijamy ten składnik 😉

Jest bardzo wszechstronny zatem decyzja w jakich okolicznościach go przyrządzisz zależy od Ciebie- SPRÓBUJ>>

Kakaowy koktajl z daktylami i bananem

 
 
– 1 średni banan
– 1 szklanka ulubionego mleka roślinnego lub wody
– ok. 20g pasty kakao 'Peruwiański Klasyk’   ( https://pluskakao.pl/produkt/kakao-peruwianski-klasyk-200g/)
– 1-2 łyżki syropu daktylowego lub 4-6 daktyli bez pestek
– 10g masła
– opcjonalnie kilka kropli ekstraktu waniliowego / pasty waniliowej
– szczypta mielonego kardamonu
 
  1. Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i blenduję na gładką masę. 
  2. Próbuję i w razie potrzeby dosładzam. 

Gotowe, smacznego!!