Jak to się stało, żeśmy wypili Dominikańskie Kakao?
Znasz to powiedzenie, że nic nie dzieje się przypadkiem? I właśnie takim nieprzypadkiem mamy możliwość wyruszyć razem w wirtualną podróż na Dominikanę, aby przyjrzeć się z bliska temu jak rośnie Kakao, jak jest zbierane i procesowane oraz kim są ludzie, którzy się tym zajmują.
Bardzo się cieszę, że poznasz Yluminadę i jej rodzinę! Na pewno spodoba Ci się dominikańska kuchnia, muzyka i otwartość ludzi (w ich żyłach krąży płynna radość!)
Masz ochotę zagłębić się w temat Kakao i poznać opowieści o nim z pierwszej ręki? Jesteś w odpowiednim miejscu!
PODSUMOWANIE:
Pod koniec kwietnia 2023 roku wyruszyliśmy w podróż na Dominikanę, aby poznać od ziarenka proces powstawania Kakao. Zostaliśmy ugoszczeni przez Yluminadę oraz jej rodzinę na farmie Cacao Florencio Ortega w miejscowości Piragua.
Nauczyliśmy się wielu rzeczy związanych z Kakao oraz mnóstwa rzeczy związanych z relacjami między ludźmi, z kulturą, kuchnią, religią i byciem w radości.
Chcemy się dzielić tymi informacjami z pierwszej ręki, bo czujemy się jak ambasadorzy Dominikańskiego Kakao tu w Europie. A przecież Kakao to największej mierze ludzie, którzy się nim zajmują…
Przejrzyj więc naszą sekcję BLOG pt. Koko Vademecum. Znajdziesz tam mnóstwo informacji, artykułów i filmików.
A jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało!