Cudowna alternatywa dla kawy

Uświęcone przez Azteków i odkryte na nowo dziś- Kakao to tzw. superfood,  który może służyć za wspaniałą alternatywę dla kawy.
Produkowane z najlepszych ziaren kakaowca- uprażonych na słońcu i zmielonych w niskiej temperaturze.

Cóż to za kakaowa magia?

Kakao, w przeciwieństwie do kawy, zawiera ok. 1% kofeiny. Za to jest pełne teobrominy!

•Teobromina to stymulant (jak kofeina), który działa dłużej i stabilniej. Nie powoduje uczucia nagłego wzrostu ciśnienia, jakbyś zaraz miał dostać atak serca.
•Teobromina nie uzależnia. Pozwala się skupić i zapewnia dobry sen. Możesz więc wypić delikatne Kakao na wieczór i nie martwić się liczeniem baranów!
•Teobrominę można znaleźć w Kakao oraz w niektórych herbatach. Jest to naturalnie występujący w przyrodzie stymulant.

Kiedy naukowcy na nowo odkryli kakaowiec, nazwali go Theobroma Cacao, co oznacza „Strawę Bogów”.
Badania nad właściwościami Kakao pokazują potencjał drzemiący w teobrominie: działa antynowotworowo, przeciwzapalnie oraz chroni układ krwionośny. Poza tym to wspaniałe źródło energii.
A więc- kubki w dłoń i na zdrowie!

A oto, bajecznie prosty i arcy-smaczny sposób na przygotowanie Kakao w domu: