Cudowne
właściwości Kakao

Kakao może (i powinno) być stosowane codziennie. Dlaczego? Z powodu licznych korzyści jakie wnosi ono dla naszego zdrowia. Zapomnij o suplementach diety w pastylkach. Zamiast tego zaproś do swojej codziennej diety Ceremonialne Kakao.

Możesz je używać do picia, jako dodatek do owsianki bądź lodów  (przyjemność bez wyrzutów sumienia!)

Przyjrzyjmy się bliżej korzyściom płynącym z picia Prawdziwego Kakao:

︙︙BOGATE ŹRÓDŁO PRZECIWUTLENIACZY
︙︙
Kakao zawiera flawanole, które działają przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Zmniejsza zatem ryzyko zachorowań na choroby układu krwionośnego.

︙︙WSPARCIE DLA SERCA ORAZ ŻYŁ︙︙
Kakao podnosi „dobry” cholesterol i wspomaga swobodny przepływ krwi. Obniża ciśnienie.

︙︙DOBRY NASTRÓJ KAŻDEGO DNIA︙︙
Zawiera stymulanty (metyloksantyny), które wpływają na system nerwowy, przyspieszają tętno i rozluźniają mięśnie gładkie. Kakao wspomaga wydzielanie endorfin, tyrozyny i melatoniny. Dlatego często po wypiciu kubeczka Kakao czujemy się rozluźnieni i pobudzeni jednocześnie, a dodatkowo towarzyszy nam uczucie błogości.

︙︙BOGACTWO MINERAŁÓW︙︙
Prawdziwe Kakao zawiera ich całe mnóstwo: wapń, miedź, sód, magnez, żelazo, cynk, potas i fosfor. 

Poniżej krótki opis mikro- i makroelementów   ↧↧↧

Żelazo jest niezbędne do skutecznego zaopatrywania w tlen każdej komórki ciała człowieka. Niedobór żelaza jest niekorzystny zwłaszcza u dzieci, w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju układu nerwowego oraz w okresie dojrzewania. O adekwatną suplementację żelaza muszą również dbać kobiety w ciąży oraz w okresie rozrodczym.

Miedź jest pierwiastkiem wykorzystywanym zarówno w procesie krwiotworzenia jak i przy wytwarzaniu tkanki łącznej i kostnej.

•Obecność cynku jest niezbędna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju, dojrzewania płciowego, budowania odporności organizmu, różnicowania się komórek, regeneracji tkanek, oraz gojenia ran.

Magnez bywa nazywany potocznie „pierwiastkiem życia”, zaznaczając swój udział w większości procesów zachodzących w organizmach żywych. Jest składnikiem tkanki kostnej, chrzęstnej i zębów, zapewnia sprawność mięśni, buduje cząsteczki enzymów odpowiedzialnych za przemiany cukrów i tłuszczy – działa przeciwmiażdżycowo obniżając poziom cholesterolu we krwi.

Wapń jest podstawowym budulcem tkanki łącznej (szkieletu: kości i zębów). Jego prawidłowy poziom i w razie potrzeby odpowiednia suplementacja są zatem niezbędne przede wszystkim w fazie szybkiego wzrostu organizmu. Wapń wpływa także na kurczliwość mięśni, co z kolei przekłada się m.in. na miarową pracę serca. Pierwiastek ten jest także jednym z najważniejszych składników wspierających układ krwionośny – jego niedobór może wpłynąć na krzepliwość krwi czy skoki ciśnienia tętniczego.

Godzinami moglibyśmy rozprawiac na temat korzyści stosowania ceremonialnego Kakao.
Zaoszczędźmy jednak czas.
Spróbuj i przekonaj się sam!
Daj nam znać jakie przynosi efekty 🙂