Cudowne
właściwości Kakao
Kakao może (i powinno) być stosowane codziennie. Dlaczego? Z powodu licznych korzyści jakie wnosi ono dla naszego zdrowia. Zapomnij o suplementach diety w pastylkach. Zamiast tego zaproś do swojej codziennej diety Ceremonialne Kakao.
Możesz je używać do picia, jako dodatek do owsianki bądź lodów (przyjemność bez wyrzutów sumienia!)
Przyjrzyjmy się bliżej korzyściom płynącym z picia Prawdziwego Kakao:
︙︙BOGATE ŹRÓDŁO PRZECIWUTLENIACZY︙︙
Kakao zawiera flawanole, które działają przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie. Zmniejsza zatem ryzyko zachorowań na choroby układu krwionośnego.
︙︙WSPARCIE DLA SERCA ORAZ ŻYŁ︙︙
Kakao podnosi „dobry” cholesterol i wspomaga swobodny przepływ krwi. Obniża ciśnienie.
︙︙DOBRY NASTRÓJ KAŻDEGO DNIA︙︙
Zawiera stymulanty (metyloksantyny), które wpływają na system nerwowy, przyspieszają tętno i rozluźniają mięśnie gładkie. Kakao wspomaga wydzielanie endorfin, tyrozyny i melatoniny. Dlatego często po wypiciu kubeczka Kakao czujemy się rozluźnieni i pobudzeni jednocześnie, a dodatkowo towarzyszy nam uczucie błogości.
︙︙BOGACTWO MINERAŁÓW︙︙
Prawdziwe Kakao zawiera ich całe mnóstwo: wapń, miedź, sód, magnez, żelazo, cynk, potas i fosfor.
Poniżej krótki opis mikro- i makroelementów ↧↧↧
•Żelazo jest niezbędne do skutecznego zaopatrywania w tlen każdej komórki ciała człowieka. Niedobór żelaza jest niekorzystny zwłaszcza u dzieci, w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju układu nerwowego oraz w okresie dojrzewania. O adekwatną suplementację żelaza muszą również dbać kobiety w ciąży oraz w okresie rozrodczym.
•Miedź jest pierwiastkiem wykorzystywanym zarówno w procesie krwiotworzenia jak i przy wytwarzaniu tkanki łącznej i kostnej.
•Obecność cynku jest niezbędna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju, dojrzewania płciowego, budowania odporności organizmu, różnicowania się komórek, regeneracji tkanek, oraz gojenia ran.
•Magnez bywa nazywany potocznie „pierwiastkiem życia”, zaznaczając swój udział w większości procesów zachodzących w organizmach żywych. Jest składnikiem tkanki kostnej, chrzęstnej i zębów, zapewnia sprawność mięśni, buduje cząsteczki enzymów odpowiedzialnych za przemiany cukrów i tłuszczy – działa przeciwmiażdżycowo obniżając poziom cholesterolu we krwi.
•Wapń jest podstawowym budulcem tkanki łącznej (szkieletu: kości i zębów). Jego prawidłowy poziom i w razie potrzeby odpowiednia suplementacja są zatem niezbędne przede wszystkim w fazie szybkiego wzrostu organizmu. Wapń wpływa także na kurczliwość mięśni, co z kolei przekłada się m.in. na miarową pracę serca. Pierwiastek ten jest także jednym z najważniejszych składników wspierających układ krwionośny – jego niedobór może wpłynąć na krzepliwość krwi czy skoki ciśnienia tętniczego.
Godzinami moglibyśmy rozprawiac na temat korzyści stosowania ceremonialnego Kakao.
Zaoszczędźmy jednak czas.
Spróbuj i przekonaj się sam!
Daj nam znać jakie przynosi efekty 🙂